Hva er responsivt design?

Har du hørt snakk om responsivt design uten helt å forstå hva det egentlig innebærer?

En responsiv nettside er en nettside som er laget på en slik måte at bilder, tekst og andre elementer på siden automatisk tilpasser seg størrelsen på den skjermen som nettsiden skal vises på. Den vanligste måten dette gjøres på er at antallet spalter reduseres når bredden på skjermen blir smalere. Bilder og tekst som står ved siden av hverandre i tre spalter på en stor dataskjerm, vil for eksempel bli vist som èn lang stripe på en mobilskjerm.

Foto: freepik.com

Hva betyr det for din nettside?

En nettside som er responsiv sørger for at de som skal bruke siden får en god opplevelse, og gjør i tillegg at den vil se bedre ut i alle de ulike skjermformatene.

En annen viktig grunn til å sørge for at nettsiden din er responsiv, er at det potensielt kan øke antallet besøkende du får på nettsiden. Årsaken til dette er at sider som er responsive antas* å få en bedre rangering når Google skal indeksere siden.

Fordi flere og flere av dagens internettbrukerne benytter seg av mobil når de leter etter informasjon, så vil responsivt design trolig bli den nye standarden for hvordan man lager nettsider, og de som ikke har en responsiv nettside vil risikere å tape kunder.

Er min nettside responsiv?

Hvis du er usikker på om din nettside er responsiv eller ikke kan du gjøre en enkel test; gå inn på den aktuelle siden og ta tak i kanten på nettleservinduet for å dra denne innover slik at rammen rundt siden blir smalere. Hvis innholdet på siden ommøbleres på en slik måte at du får et langt slips å bla deg nedover på, så betyr dette at siden er responsiv. Hvis deler av innholdet på siden forsvinner utenfor kanten når du gjør denne testen, så er den ikke responsiv.

Skal vi hjelpe deg med å lykkes på nett?

Kontakt oss i dag så tar vi en prat!

*Google har ikke definitivt bekreftet at dette er en faktor i hvordan sider rangeres i søkeresultater

Siste kommentarer

    Kategorier